Airco slaapkamer

Heb jij in de zomer last van slapeloze nachten omdat je het veel te warm hebt en ben je hier helemaal klaar mee? Dan kan je er over nadenken om een airco aan te schaffen. Een airco in je slaapkamer zorgt voor een comfortabel lucht klimaat en zorgt ervoor dat jij geen last meer hebt van die slapeloze nachten. Wist jij dat een airco in je slaapkamer niet alleen maar zorgt voor verkoeling in de nacht, maar een airco zorgt ook voor een veel schonere lucht omdat de lucht door een bepaalde filter gaat die er voor zorgt dat de lucht schoner wordt.

Airco slaapkamer: waar moet ik op letten

Een airco in je slaapkamer zorgt voor meer comfort in je woning. In de wintertijd kun je je huis lekker en milieubewust verwarmen en in de zomer krijg je je nachtrust terug omdat het nu niet meer zo heet is in je huis. Zorg er wel voor dat de airco genoeg ruimte heeft en dat er plek is voor een buitenunit. Ook moet je er voor zorgen dat de airco slaapkamer niet direct op jou gericht is, als dit wel zo is heb je namelijk kans dat je verkouden kunt worden.

Welke airco is voor mij geschikt?

Slaap jij in een grote slaapkamer die van zichzelf al erg warm is? Als je kamer op een plek in het huis is die de hele dag zonlicht binnen krijgt en veel ramen/lichtinval heeft, heb je meer koelvermogen nodig. Ook een kamer op zolder wordt erg warm en huizen met platte daken ook omdat de warmte hier geen plek heeft om naar toe te gaan. Als jij je herkent in een van deze situaties kan je beter kiezen voor een airco met wat meer koelvermogen zodat je zeker weet dat je een comfortabele temperatuur hebt.

De ideale omgevingstemperatuur

Om in slaap te vallen is het belangrijk dat je lichaamstemperatuur daalt. Dit lukt natuurlijk niet als het te warm is in je slaapkamer. De ideale omgevingstemperatuur om in slaap te vallen ligt tussen 16° en 18° Celsius. Een goede huistemperatuur is dus belangrijk voor je nachtrust en kan er voor zorgen dat jij niet elke nacht wakker ligt in de zomer. Als je een airco in de slaapkamer laat installeren kun je er voor zorgen dat je slaapkamer altijd op een fijne temperatuur is. Ook in de winter kun je met een airco slaapkamer zorgen voor een fijne temperatuur omdat je met een airco slaapkamer zowel kan verkoelen als verwarmen. 

Is een airco in de slaapkamer ongezond?

Een airco zorgt voor een goede luchtkwaliteit en filtert de lucht in je slaapkamer. Wel kan het zijn dat je het te koud krijgt door een airco maar dit kan je voorkomen door te letten op de volgende dingen:

  • Zorg er voor dat de koude lucht niet direct op jouw lichaam blaast.
  • Zorg er voor dat je het verschil tussen de binnen en buitentemperatuur niet te hoog maakt.
  • Laat je airco slaapkamer regelmatig onderhouden.
  • Laat een stille airco slaapkamer installeren zodat je geen last hebt van geluid. 
  • Laat eens in de zo veel tijd een specialist komen voor optimaal gebruik van de airco.
Airco slaapkamer

Offerte op maat, door persoonlijk langs te komen bij u in Beckum en alles op te meten.

Particulier of zakelijk

Z

Jaarlijks onderhoud door gecertificeerde vakmensen.

Z

Hoge kwaliteit Airco’s van Mitsubishi Heavy Industries

Wij doen de Volledige installatie van:

N

Elektra

N

Koeling

N

Leidingen trekken

N

Installatie van de attributen

N

Nette Afwerking

N

En dat allemaal met 100% Gecertificeerde vakmensen.