Warmtepomp

Als je een warmtepomp neemt voor thuis verwarm je je huis in plaats van met aardgas met elektriciteit. Als je nog een Cv-ketel hebt verwarm je je huis nog met aardgas en dit is minder goed voor het milieu dan het gebruiken hiervan. Een warmtepomp is een apparaat dat voor de verwarming van je huis zorgt. Hij functioneert op stroom, dit is beter voor het milieu dan gas. Een warmtepomp haalt via de buiten-unit warmte uit de buitenlucht. Deze warmte wordt overgedragen aan een koudemiddel en in een binnen-unit doorgegeven aan het verwarmingssysteem. 

Een warmtepomp is een uitstekende warmteleverancier en is beter voor het klimaat want door het gebruik zal je CO2 uitstoot met 20 tot 45 procent dalen. Ook wordt er met het gebruik  minder energie gebruikt en hierdoor gaat ook je energierekening omlaag.

Verkoelen met een warmtepomp

Als je de naam “warmtepomp” hoort kun je denken dat deze machine je huis alleen maar kan verwarmen. Eigenlijk werkt het net als een airco, alleen dan voor je cv. Normaal zou een warmtepomp warmte uit de buitenlucht halen en deze naar binnen halen om je huis te verwarmen. Als je je huis koeler wilt maken werkt dit net even andersom, als je je huis wilt verkoelen wordt er warmte uit de lucht binnen gehaald en via de warmtepomp naar buiten gebracht. Op deze manier kan hij zowel verwarmen als verkoelen. Het is dus verstandig om hierin te investeren aangezien het niet alleen functioneel is in een bepaalde tijd van het jaar. Maar je kunt het elk moment van het jaar functioneel gebruiken.  

Warmtepomp als toekomst

Een warmtepomp is een duurzame oplossing om je huis te verwarmen omdat je op deze manier geen aardgas hoeft te gebruiken. Door de nieuwe ontwikkelingen wordt het steeds duurzamer en beter om op deze manier je huis te verwarmen. Het is de toekomst. Al helemaal met de subsidies die je tegenwoordig kan krijgen is het erg aantrekkelijk om er een aan te schaffen. Ook is de besparing die je maakt groter dan de gaskosten die een Cv-ketel maakt.

Elektrische waterpomp

Een Cv-ketel is niet meer de beste manier om je huis te verwarmen. Het stoot namelijk veel CO2 uit en het is niet goed voor het milieu. Een warmtepomp zorgt ervoor dat je deze CO2 uitstoot minimaliseert door geen aardgas meer te gebruiken. Op deze manier zorg je goed voor het milieu en je portemonnee. Bij een elektrische versie wordt er warmte uit de lucht gehaald om een woning te verwarmen. Dit is een nieuwe techniek die er voor zorgt dat het niet langer nodig is om een Cv-ketel te gebruiken om je huis op te warmen.

Werkt een warmtepomp nog als het vriest?

Zoals je nu weet haalt een warmtepomp warme lucht van buiten en blaast dit naar binnen. Hoe zit dat dan als het vriest? Ook als het vriest kan hij gewoon zijn werk doen, want er zit een bepaalde koelvloeistof in het apparaat die al verdampt bij een hele lage temperatuur en kookt bij zelfs al -48 °C dus je hoeft niet bang te zijn dat je warmtepomp niet functioneert omdat het te koud is.

Warmtepomp

Offerte op maat, door persoonlijk langs te komen bij u in Almelo en alles op te meten.

Particulier of zakelijk

Z

Jaarlijks onderhoud door gecertificeerde vakmensen.

Z

Hoge kwaliteit Airco’s van Mitsubishi Heavy Industries

Wij doen de Volledige installatie van:

N

Elektra

N

Koeling

N

Leidingen trekken

N

Installatie van de attributen

N

Nette Afwerking

N

En dat allemaal met 100% Gecertificeerde vakmensen.