Airco

Afhankelijk van het systeem, kan een aircosysteem de lucht in een bepaalde ruimte koelen of verwarmen. Daarnaast zorgt een dergelijke airco installatie er ook voor dat de lucht op de juiste manier wordt gefilterd. Dat betekent dat vervuilde lucht wordt afgevoerd terwijl er schone, en dus gefilterde, lucht de ruimte in wordt geblazen.

Een moderne airconditioner is in staat om zowel te koelen als verwarmen. De combinatie van deze functies zijn handig als je het systeem installeert in een ruimte die in de zomer erg warm wordt, maar waar je in de winter ook verwarming nodig heeft.

Waarom airconditioning gebruiken?

Met airconditioning stelt u altijd uw gewenste luchtvochtigheid in en de juiste temperatuur. De installaties van nu brengen een gezonde, gekoelde en frisse schone lucht door de ruimte.

Tegenwoordig heeft bijna elk systeem een zogenoemde omkeerklep waar het systeem omgekeerd door kan functioneren. Door de omkeerklep voorziet de airco u nu in een verwarming. De warmtepomp haalt zelfs in de tussenseizoenen warmte uit de buitenlucht waardoor u veel energie bespaart.

Welk type past het best bij mij?

Elke airco heeft een bepaald doel. Je hebt verschillende soorten systemen. Voorbeelden zijn: wand airconditioning, cassette airco’s, plafond airco’s en zo heb je nog meerdere soorten. Als u opzoek bent naar een installatie die weinig ruimte nodig heeft, kunt u bijvoorbeeld voor de cassette airco gaan. Voor grotere ruimtes kunt u beter voor de satelliet airconditioning gaan. Wilt u meer weten over welk systeem het best bij u past? Neem dan vandaag nog contact met ons op!

Hoe werkt een airconditioningsysteem?

Een airco produceert geen koude lucht, maar het laat de lucht afkoelen door de warmte uit de lucht te halen. Het systeem maakt gebruik van de verdamping die de warmte uit de omgeving haalt. Als u de verwarmingsfunctie van de installatie gebruikt, gebeurt hetzelfde maar dan andersom.

Voordelen

Z

Altijd een aangename temperatuur in elke ruimte

Z

In het winterseizoen efficiënt verwarmen met uw airco

Z

Zorgt voor schone lucht in huis, mede doordat deze gefilterd wordt

Z

Bediening via uw mobiele Telefoon is ook mogelijk op de app

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een single-split en een multi-split systeem?

Een single-split airco installatie betekent dat u één airco unit in woning heeft en één buitenunit. Bij een multi-split systeem kunt u meerdere airco units in uw woning plaatsen welke allen op één buiten unit worden aangesloten.

Uit hoeveel delen bestaat een airco systeem?

Het airconditioning systeem bevat 3 bestanddelen. De buiten unit zorgt ervoor dat koude lucht wordt aangezogen en warme lucht de woning verlaat, de interne unit zorgt voor de verspreiding van de koude lucht in het vertrek waar de airco is geplaatst. Met de afstandsbediening kunt u de airco installatie eenvoudig en snel bedienen.

Hoeveel geluid maakt een airco?

De huidige airconditioning systemen hebben een grote technologische vooruitgang geboekt. De apparaten zijn vervaardigd volgens Europese comfort normen: fluisterstil voor de kleinere vermogens zodat ze toepasbaar zijn in slaapkamers, werkruimtes en leefruimtes. Bij de split unit systemen staat de buitenunit in voor het zware werk. De binnenunit conditioneert zo op een stille manier de binnen lucht.

Brengt een airco ook lucht van buiten naar binnen?

Nee, de airco unit koelt uitzonderend de lucht binnen een vertrek door de koude lucht rond te blazen. Warme lucht wordt via de buitenunit naar buiten afgevoerd.