Verwarmen met airco

Wat is een airco

Een airco of airconditioning is een machine die de lucht in een ruimte verkoelt. Bij Venitech zijn er ook airco’s verkrijgbaar waarmee je kunt verwarmen met airco. Verder zorgt een airco ook voor het filteren en het ontvochtigen van de lucht in een ruimte. Deze twee factoren zorgen voor een comfortabel binnenklimaat, want je kunt er voor zorgen dat je huis op gewenste temperatuur komt omdat je kan verkoelen en verwarmen met airco en ook de luchtkwaliteit is erg prettig omdat de lucht ontvochtigt en gefilterd is. Ook zijn tegenwoordig airco’s zo zuinig, dat het als alternatief voor een Cv-installatie gebruikt kan worden omdat het voordeliger is.

Hoe werkt een airco

Een airco bestaat uit tenminste twee delen, namelijk een buitendeel en een binnendeel. Als je je huis gaat verkoelen met de airco haalt het binnendeel warmte uit de lucht van de ruimte en het buitendeel stoot de overtollige warmte uit naar buiten. Als je je huis gaat verwarmen met airco gaat dit eigenlijk precies andersom. Alleen wordt nu de koude lucht naar buiten gevoerd en de warme lucht stroomt weer naar binnen.

Verwarmen met airco

Als je denkt aan een airco dan zul je waarschijnlijk snel denken aan een machine die alleen lucht verkoeld en er voor zorgt dat een ruimte lekker koel wordt in de zomer. Met de airco’s van Venitech kunt u uw huis verwarmen met airco. Dus nu kunt u niet alleen uw huis verkoelen met een airco maar je kunt ook de lucht verwarmen met airco. Het leuke aan het verwarmen met airco is dat het uiteindelijk voordeliger is omdat de warmte nu niet opgewekt hoeft te worden, maar de warmte wordt verplaatst. Het is een zeer efficiënte manier om te verwarmen met airco. Een airco hoeft namelijk geen gebruik te maken van warmtespiralen, verwarmingsketels of andere energiesluipers. Op deze manier zorg je er dus voor dat je je huis voordelig kan verwarmen met airco. En zo zie je dat een airco niet alleen gebruikt kan worden in de zomer maar dat het ook een fijne oplossing is voor in de winter om je huis te verwarmen met airco.

Duurzaam

Door de ingebouwde warmtepomp die in een airco zit, zijn airco’s een stuk milieuvriendelijker dan dat ze voorheen waren. Warmtepompen halen namelijk warmte uit de lucht. Dit is een onuitputtelijke energiebron omdat je altijd lucht kunt blijven circuleren. Je kan erg duurzaam je huis verwarmen met airco en op deze manier wordt de CO2 uitstoot geminimaliseerd ten opzichte van bijvoorbeeld het gebruik van een Cv-ketel.

Een warm huis zonder te moeten stoken

Tegenwoordig zijn de meeste airco’s voorzien van een warmtepomp deze warmtepomp zorgt er voor dat een ruimte gemakkelijk en snel verwarmt of gekoeld is. Veel mensen denken dat airco’s veel energie slurpen maar dit is niet zo. Het is namelijk zo dat een Cv-ketel gemiddeld 2m³ per uur verbruikt. Dit staat gelijk aan ongeveer € 1,50 euro stookkosten per uur voor een eengezinswoning van 100 m²

Een airco verbruikt hier in tegen gemiddeld 0,75 KW stroom per uur om een slaapkamer van ongeveer 16m² te verwarmen met airco. De kosten voor 1 KW zijn gemiddeld € 0,18 cent als je dit terugrekent kom je dus op zo’n € 0,14 cent uit per uur voor het verwarmen van een slaapkamer van ongeveer 16m² nu ben je gericht aan het verwarmen en verspil je dus geen energie door loze ruimtes te verkoelen of verwarmen met airco en je bent ook nog eens goedkoper uit.

verwarmen met airco

Offerte op maat, door persoonlijk langs te komen bij u in Almelo en alles op te meten.

Particulier of zakelijk

Z

Jaarlijks onderhoud door gecertificeerde vakmensen.

Z

Hoge kwaliteit Airco’s van Mitsubishi Heavy Industries

Wij doen de Volledige installatie van:

N

Elektra

N

Koeling

N

Leidingen trekken

N

Installatie van de attributen

N

Nette Afwerking

N

En dat allemaal met 100% Gecertificeerde vakmensen.